Politics Technology

Manifestanții explozivi din Beirut depășesc poliția antidisturbatoare și gaze lacrimogene, distrug fața casei ministrului (VIDEO)

După ce a fost bătută și gazată cu lacrimi de către polițiștii împotriva revoltei, o mulțime de protestatari din Beirut a spulberat intrarea în casa ministrului de interne din Liban, despre care spun că îi protejează pe cei responsabili de explozia portuară de anul trecut.

Protestatarii au mers marți la casa lui Mohammed Fahmi mai devreme marți, cerând ca ministrul de interne interimar să ridice imunitatea acordată oficialilor guvernamentali în urma devastatoarei explozii portuare de anul trecut. În scurt timp au izbucnit ciocniri, iar polițiștii și ofițerii de securitate i-au respins pe manifestanți.

Mulțimea a crescut totuși ca mărime, iar protestatarii au reușit să ajungă în fața clădirii lui Fahmi. În timp ce polițiștii și ofițerii de securitate au aruncat gaze lacrimogene, mulțimea a spart geamurile din față ale clădirii. Nu este clar dacă Fahmi se afla în acel moment în casa lui.

Mai mulți protestatari s-au adunat pe stradă, învăluite de nori de gaze lacrimogene.

Întunericul a căzut peste capitala libaneză și sirenele poliției au răsunat prin stradă, dar un grup de manifestanți – dintre care unii au pierdut familia în explozia portului – au rămas în afara casei lui Fahmi.

Marșul de marți către reședința ministrului nu a fost prima dată când manifestanții au cerut răspundere guvernului libanez în legătură cu explozia de anul trecut, care a ucis peste 200 de persoane, a rănit peste 6.000 și a distrus zone imense din capitala libaneză. La începutul acestei luni, membrii familiei victimelor exploziei au protestat în afara Ministerului de Interne, după ce Fahmi a respins cererea anchetatorilor de a-l intervieva pe fostul șef al Agenției Generale de Securitate, generalul maior Abbas Ibrahim.

Ibrahim este unul dintre mai mulți oficiali actuali și foști suspectați de a avea cunoștințe despre depozitarea necorespunzătoare a azotatului de amoniu foarte exploziv în port. Un număr de miniștri acuzați de neglijență rămân protejați de imunitatea parlamentară.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *