Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

UE trimite o misiune de instruire militară în Mozambic

clubofmozambique.com

Uniunea Europeană va înfiinţa o misiune de instruire militară în Mozambic pentru a veni în ajutorul guvernului confruntat cu o insurgenţă islamistă în creştere şi a proteja civilii, a decis luni blocul, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Mozambicul, care a solicitat ajutor din partea UE, se confruntă cu o rebeliune în cea mai nordică provincie Cabo Delgado din 2017. Violenţa a crescut semnificativ anul trecut.

Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

Miniştrii de externe din UE au luat decizia oficială la o reuniune luni la Bruxelles, deşi nu a fost imediat clar ce ţări vor furniza trupele necesare.

„Mandatul misiunii va dura iniţial doi ani”, a declarat Consiliul European, reprezentând statele membre ale UE, într-un comunicat.

În mai, Portugalia a trimis deja 60 de soldaţi în fosta sa colonie, în cadrul unui program de patru luni de antrenament al trupelor pentru a contracara insurgenţa, a face schimb de informaţii şi a folosi dronele pentru a urmări deplasarea militanţilor.

Citeşte şi: Epidemiile GEMENE din Haiti, violența și coronavirusul, deschid ‘faza critică’ după asasinarea președintelui

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat că un efectiv de 200-300 de membri ar putea fi desfăşurat în Mozambic până la sfârşitul anului.

Portugalia este pregătită să ofere 50% din efectivele forţei şi va asigura de asemenea comandamentul la sol în Mozambic, unde violenţa a alungat peste 700.000 de persoane din casele lor în Cabo Delgado.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.