Politics Technology

Macron transmite vești proaste Franței: pașapoarte de vaccin, împușcături obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și reformă nepopulară a pensiilor

Președintele francez Emmanuel Macron le-a spus cetățenilor că vor trebui să fie vaccinați pentru a vizita baruri și pentru a urca în trenuri, iar lucrătorii din domeniul sănătății se confruntă cu lovituri Covid obligatorii. Macron va continua, de asemenea, reformele impopulare ale pensiilor.

Luni, într-o adresă televizată, Macron a anunțat că vaccinările împotriva coronavirusului vor fi obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății din Franța și va fi necesar un „permis de sănătate” care să dovedească starea de vaccinare sau un test negativ pentru Covid-19, pentru a urca într-un tren sau pentru a vizita restaurante , teatre, baruri și cinematografe din august. Toți francezii cu vârsta peste 12 ani vor avea nevoie de un permis.

„Vom extinde permisul de sănătate cât mai mult posibil pentru a-i împinge pe cât mai mulți dintre voi să vă vaccinați”, a spus Macron.

De asemenea, pe rt.com, autoritatea de reglementare franceză din domeniul sănătății recomandă vaccinările obligatorii împotriva Covid-19 pentru lucrătorii din prima linie

Vaccinările Covid pentru populația generală nu vor fi obligatorii în viitorul apropiat, dar Macron nu a luat opțiunea de pe masă. Dacă ratele de inoculare nu cresc, președintele a avertizat că „va pune problema vaccinării obligatorii pentru toți francezii”.

În plus, în timp ce un test PCR negativ va fi suficient pentru obținerea unui „permis de sănătate”, Macron a spus că guvernul nu va mai distribui teste Covid gratuite începând din toamnă.

Aproximativ 36% din cele 67 de milioane de persoane din Franța au fost complet vaccinate împotriva Covid-19, dar numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut constant de la începutul lunii iulie, determinat de varianta Delta mai contagioasă.

Tot pe rt.com guvernul francez avertizează că varianta Delta „periculoasă și rapidă” ar putea „ruina vara”

Reuters a menționat luni că Franța are o mișcare anti-vaccin „înrădăcinată” , care va fi probabil nemulțumită de acțiunea de vaccinare agresivă a lui Macron.

Cu toate acestea, mai mulți cetățeni francezi vor fi probabil nemulțumiți de reformele de pensii propuse de Macron, pe care le-a anunțat luni că vor fi lansate odată ce pandemia va fi „sub control”. Reformele – care vor implica probabil creșterea vârstei de pensionare a Franței și îmbinarea celor 42 de regimuri de pensii separate ale țării într-un singur sistem bazat pe puncte – au declanșat deja proteste pe scară largă și revolte între anunțarea lor din 2019 și începutul pandemiei coronavirusului în martie trecută.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *