Politics Technology

Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca Covid-19 sunt „extrem de eficiente” la persoanele vulnerabile din Marea Britanie, un studiu efectuat pe 1 milion de beneficiari de jab găsește

Vaccinurile Covid-19 produse de Oxford-AstraZeneca și Pfizer-BioNTech sunt la fel de eficiente la persoanele cu afecțiuni subiacente ca și restul populației, a arătat un studiu din Marea Britanie realizat pe un milion de participanți.

Anul trecut, guvernul britanic a sfătuit persoanele extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic să rămână acasă – cunoscut sub numele de „protecție” – pentru a se proteja de virus, înainte de a renunța la recomandarea sa de luna trecută

Condițiile, inclusiv diabetul, astmul sever și bolile care slăbesc sistemul imunitar – cum ar fi cancerul de sânge – au fost corelate cu un risc crescut de spitalizare sau deces din cauza Covid-19.

Vineri, guvernul a declarat că un studiu de sănătate publică din Anglia (PHE) a arătat că persoanele cu astfel de afecțiuni sunt protejate împotriva infecției simptomatice prin două doze de vaccinuri Pfizer sau AstraZeneca – cele mai utilizate picături Covid din Marea Britanie.

Raportul, publicat în format de preimprimare fără a fi evaluat de către colegi, a arătat o eficacitate de 60% în rândul grupurilor cu risc pentru fiecare vaccin după o doză.

De asemenea, pe rt.com Peste 3.800 de germani s-au îmbolnăvit de Covid-19 după vaccinarea completă, sute au fost spitalizați

După o a doua doză, aceasta crește la 81% pentru AstraZeneca în rândul grupului de vârstă „cu risc” de 16-64 de ani, a spus PHE într-un comunicat.

Pentru persoanele din grupurile cu risc în vârstă de 65 de ani și peste, eficacitatea este de 89% pentru Pfizer și de 80% pentru AstraZeneca.

Pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, eficacitatea oricărui jab după prima doză este de numai 4%, deși aceasta crește substanțial la 74% după o a doua doză.

Aceste date din lumea reala arata pentru prima data ca majoritatea persoanelor care sunt vulnerabile din punct de vedere clinic la Covid-19 primesc inca niveluri ridicate de protectie dupa doua doze de vaccin, a spus dr. Mary Ramsay, sefa de imunizare la PHE.

De asemenea, pe rt.com Regulatorul european al medicamentelor solicită adăugarea afecțiunilor cardiace la lista potențialelor efecte secundare ale vaccinurilor mRNA Covid

Autorii studiului au abordat protecția relativ scăzută de 4% pe care o doză de vaccinuri le oferă persoanelor imunosupresate.

Rezultatul „iese în evidență”, au spus ei, dar au adăugat că, odată ce persoanele cu sistem imunitar slăbit primesc oa doua doză, vor vedea doar o „reducere minoră a eficacității vaccinului” comparativ cu persoanele care nu sunt vulnerabile din punct de vedere clinic.

În Marea Britanie, peste 86% dintre oameni au primit o primă doză de vaccin Covid-19, în timp ce 65% au primit o a doua doză, conform ultimelor date de joi.

Guvernul a redus intervalul dintre doze pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere clinic de la 12 la 8 săptămâni în luna mai și spune acum tuturor celor din acest grup că ar fi trebuit să li se ofere oa doua doză.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *