Politics Technology

Polițistul londonez Wayne Couzens se declară vinovat de asasinarea lui Sarah Everard, va fi condamnat pe 29 septembrie

Ofițerul de poliție londonez Wayne Couzens a pledat vinovat de uciderea lui Sarah Everard în martie. El se confruntă cu închisoare pe viață și va fi condamnat la sfârșitul lunii septembrie.

Couzens a recunoscut că a ucis Everard într-un tribunal din Londra vineri, a declarat Carolyn Oakley de la Procuratura Crown. El a pledat vinovat de răpirea și violarea lui Everard la o audiere de luna trecută.

Un avocat al apărării, Jim Sturman, a fost citat de presa din Marea Britanie spunând că Couzens este regretat pentru acțiunile sale și „va suporta povara pentru tot restul vieții sale – cuvintele sale:„ așa cum merit ”.” Pârâtul se confruntă cu o viață obligatorie pedeapsă cu închisoarea.

Everard, un director de marketing în vârstă de 33 de ani, a dispărut pe 3 martie când mergea acasă după ce a vizitat un prieten din sudul Londrei. Trupul ei a fost descoperit o săptămână mai târziu în pădurea de lângă Ashford din Kent. Examenul post-mortem a constatat că a murit din cauza comprimării gâtului.

Couzens servea în unitatea de protecție parlamentară și diplomatică de elită a poliției, când l-a răpit pe Everard. El a susținut inițial că a predat-o pe femeie unei bande din Europa de Est, care ar fi vrut să fie retribuită de la Couzens pentru că a plătit în mod insuficient un lucrător sexual pe care îl controlau.

Procurorul Tom Little a spus că Couzens și Everard erau „total necunoscuți unul altuia”. Inculpatul va fi condamnat pe 29 septembrie, a spus judecătorul din caz.

De asemenea, pe rt.com, o anchetă parlamentară din Marea Britanie a constatat că forțele de poliție au încălcat „drepturile fundamentale” la vigilența Sarah Everard și protestul violent „Kill the Bill”

Crima lui Everard a stârnit indignare masivă în Marea Britanie și a dus la discuții despre siguranța femeilor.

Vigile au fost ținute în memoria lui Everard, inclusiv un eveniment din Clapham Common, Londra, care a fost rupt de poliție pentru încălcarea restricțiilor Covid-19. Tratamentul dur al participanților la veghe, dintre care mulți erau femei, a dus la critici față de Poliția Metropolitană și solicită demisia șefei sale, Cressida Dick.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *