Politics Technology

Guvernul federal va plăti milioane pentru a crea baza de date pentru dovezile revoltelor din Capitol – media

Efortul de urmărire penală a revoltelor a devenit unul scump, întrucât guvernul federal cheltuiește acum peste 6 milioane de dolari unei companii pentru a compila o bază de date cu înregistrări și documente legate de evenimentul din 6 ianuarie.

Departamentul Justiției acordă peste 6,1 milioane de dolari serviciilor de consultanță financiară Deloitte, care vor strânge videoclipuri, fotografii, postări pe rețelele sociale și alte documente legate de revolta Capitolului într-o bază de date pentru acuzare, a raportat Politico.

Informațiile adunate vor fi, de asemenea, pentru avocații apărării a sutelor care se află în urmărire penală, deoarece dovezile vor trebui în cele din urmă predate acestora. Procurorii au declarat că aceasta este cea mai mare anchetă penală din istoria SUA, ceea ce îngreunează momentul predării probelor.

Serviciile de consultanță financiară Deloitte sunt descrise de procurori ca un „furnizor de asistență pentru litigii, cu o vastă experiență în furnizarea de servicii complexe de tehnologie pentru litigii”. Contractul atribuit pentru prima dată Deloitte luna trecută face parte dintr-un buget mai mare de 1,5 miliarde de dolari alocat pentru cheltuielile de sprijin pentru litigii în domeniul tehnologiei informației.

De asemenea, pe rt.com „Insanely nerespectuos”: cofondatorul proiectului Lincoln a criticat că a numit pe 6 ianuarie Capitolul Riot „MAI PERICULOS” decât 9/11

Avocații asistenți americani Nadia Moore și William Dreher au scris în comunicarea oficială pentru lucrarea contractantului că, din cauza „volumului de materiale”, era nevoie de ajutor extern în eforturile guvernului. Până la stabilirea bazei de date, numeroase cazuri vor fi legate și întârziate în sistemul judiciar.

„Guvernul lucrează pentru a oferi avocatului apărării o cantitate fără precedent de materiale în formatul cel mai cuprinzător și mai util”, au spus Moore și Dreher.

Potrivit unei instanțe care a depus săptămâna aceasta, există o cantitate masivă de date care trebuie examinate, inclusiv peste un milion de postări pe rețelele sociale și mii de citații pentru marele juriu. Avocații apărării pentru unii clienți au lansat ideea angajării propriilor contractori pentru a ajuta la organizarea datelor.

Datele de contractare citate într-un raport al Politico afirmă că Deloitte ar putea ajunge să câștige până la 26 de milioane de dolari pentru eforturile lor.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *