Politics Technology

Vaticanul colaborează cu Coreea de Sud pentru a organiza o călătorie papală la Phenian, a declarat șeful serviciului de informații din Seul

Șeful serviciului de informații din Coreea de Sud, Park Jie-won, a dezvăluit la o masă ținută la Biserica Catolică Sanjeong-dong că țara lucrează cu Vaticanul pentru a aranja o vizită a Papei Francisc în Coreea de Nord.

Adresându-se celor prezenți la masă, Park a spus că este pregătit să se întâlnească cu arhiepiscopul Kim Hee-jung din Gwangju și cu ambasadorul Vaticanului în țară pentru a discuta despre o vizită papală în Coreea de Nord.

În 2018, liderul sud-coreean Moon Jae-in a transmis Papei o invitație din partea nord-coreeanului Kim Jong Un către o întâlnire la Vatican. La acea vreme, Vaticanul a spus că va lua în considerare o astfel de vizită dacă va fi prezentată o invitație scrisă. Nu se știe dacă Coreea de Nord l-a invitat în mod oficial pe Papa.

Dacă călătoria va continua, aceasta ar marca prima dată când un papa a vizitat țara exclusivă, unde misionarii străini au fost închiși anterior și nu este permisă nicio activitate religioasă publică. Constituția Coreei de Nord garantează totuși cetățenilor dreptul la libertatea religioasă dacă nu subminează statul.

De asemenea, pe rt.com Papa Francisc a petrecut „o zi liniștită” după ce a suferit febră mare, testele rezultând negativ

Într-un interviu publicat recent de agenția de știri catolică Fides, episcopul Daejeon, monseniorul Lazzaro You Heung-sik, a spus: „Când am auzit vestea disponibilității Sfântului Părinte, am fost cu adevărat emoționat. De atunci m-am rugat constant pentru ca vizita Papei în Coreea de Nord să aibă loc. ”

Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud și Vaticanul nu au publicat o declarație publică prin care confirmă că sunt elaborate planuri pentru o vizită papală la Phenian.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.