Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

PE le cere liderilor UE şi ai statelor membre să refuze invitaţiile Beijingului la JO de iarnă din 2022

Ziarul Prahova

Parlamentul European a făcut apel joi la responsabilii UE şi ai statelor membre să refuze invitaţiile Beijingului la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, pentru a protesta împotriva încălcărilor drepturilor omului, în special în Hong Kong, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Într-un text adoptat cu 578 de voturi ‘pentru’, 29 voturi ‘împotrivă’ şi 73 de abţineri, eurodeputaţii îndeamnă Comisia Europeană, Consiliul UE şi statele membre „să refuze invitaţiile reprezentaţilor guvernamentali şi diplomaţilor de a asista la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, dacă guvernul chinez nu demonstrează o îmbunătăţire tangibilă a situaţiei drepturilor omului în Hong Kong, în regiunea Xinjiang, în Tibet, în Mongolia Interioară şi peste tot în China”.

Ultimele declaraţii ale lui Dominic Raab ÎNGRIJOREAZĂ Kremlinul

PE „condamnă cu cea mai mare fermitate închiderea forţată a ziarului Apple Daily, menţinerea măsurii de îngheţare a activelor sale şi arestarea jurnaliştilor săi, tot atâtea etape parcurse de China în destructurarea societăţii libere din Hong Kong şi în lichidarea definitivă a libertăţii media şi libertăţii de expresie în Hong Kong”, se menţionează în rezoluţia non-legislativă.

După reţinerea unora dintre responsabilii său şi îngheţarea activelor, Apple Daily, aflat de multă vreme în colimatorul Beijingului din cauza susţinerii sale pentru mişcarea pentru democraţie şi a criticilor repetate faţă de liderii chinezi, a fost constrâns să se închidă după 26 de ani de existenţă, iar pe 24 iunie a scos ultimul său număr.

Eurodeputaţii cer Comisiei Europene şi statelor membre „să facă din legea privind securitatea naţională o prioritate absolută a ordinii de zi a tuturor reuniunilor între Uniunea Europeană şi China, inclusiv cu prilejul consultărilor diplomatice pregătitoare pentru aceste reuniuni”.

Această lege, intrată în vigoare pe 30 iunie 2020, a fost impusă de Beijing Hong Kong-ului pentru a obţine din nou controlul acestui teritoriu după mişcarea de contestare populară.

Autorităţile iraniene se scuză pentru desele pene de curent din toată ţara

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *