Life Lifestyle National Politică Politics Technology

Olga Cebotari: Reintegrarea nu se face prin ură și divizarea oamenilor în buni și răi

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat decizia Curții de Apel de a reduce numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa Biroului Politici de Reintegrare scrie că prin astfel de acțiuni, cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot.

„Urât, foarte urât. Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare că unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi. Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. In calitate de Viceprim-ministru pentru Reintegrare în exercițiu, regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, scrie Cebotari. 

Amintim, Curtea de Apel Chișinău a decis să reducă numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 44 la 12. Comisia Electorală Centrală urmează să decidă dacă va accepta sau va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *