Politics Technology

Luptă sau fugă: Conor McGregor se află în pragul obscurității MMA înaintea luptei esențiale cu Dustin Poirier la UFC 264

De-a lungul carierei de luptă lucrătoare, care l-a văzut pe Conor McGregor devenind una dintre cele mai bancabile vedete ale sporturilor de luptă, el a fost rareori departe de aurul UFC – dar poate marca irlandezului să supraviețuiască unei alte înfrângeri zdrobitoare?

A fost ceva diferit la Conor McGregor ultima dată când l-am văzut în cușcă. Au dispărut insultele și histrionismul dinainte de luptă în procesul de revanșă cu Dustin Poirier, înlocuit cu o versiune mai PG a celei mai cunoscute figuri a sportului.

În 2014, înainte de prima lor luptă, McGregor a promis că va „sări” capul lui Poirier de pe pânza din interiorul Octagonului din Las Vegas – o amenințare pe care a făcut-o cu puțin peste 100 de secunde în luptă. În ianuarie, aceasta a fost înlocuită de promisiuni de donații de caritate și laude pentru încercările lui Poirier de a se diversifica în afara cuștii.

În conferința de presă dinaintea luptei, care anterior fusese o platformă pentru ca McGregor să-și arate noul său promoțional cu limbă argintie, Michael Chandler a fost numit „cel mai tătic om de pe planetă ”.

Acesta este un termen de la care s-ar fi distanțat o iterație anterioară a lui McGregor. În ianuarie, el a zâmbit pur și simplu.

Juxtapunerea dintre 2021 Conor McGregor și omul care a lansat fotografiile în drumul către câștigarea titlurilor mondiale în două categorii de greutate a fost, de asemenea, evidentă în cușcă. Flota de picior pe care a folosit-o pentru a câștiga Eddie Alvarez pentru a câștiga titlul ușor în 2016 a fost înlocuită de o versiune mai plin de viață a lui McGregor – și aceasta a fost singura invitație necesară de către Poirier pentru a lansa un torent de lovituri de vițel, ceea ce a dus în cele din urmă la concluzia luptei în runda a doua.

De asemenea, a lipsit puterea dintr-o singură lovitură cu care și-a făcut numele atunci când l-a amânat pe Jose Aldo cu un an înainte pentru a pune capăt seriei neînvinsă a brazilianului de zece ani, cucerind titlul de 145 de kilograme în acest proces.

Ceea ce lasă întrebarea: fără jocurile lui nebunești, mișcarea unică și puterea KO zdruncinată, ce este mai exact Conor McGregor?

O a doua înfrângere în fața lui Poirier ar lăsa recordul său ușor la un 1-3 neimpresionant în ultimele sale patru lupte din divizie, ceva care părea la un milion de mile distanță pentru omul care părea să aibă atingerea Midas cu puțin timp înainte.

Nici măcar Mystic Mac nu ar fi putut vedea asta venind.

Totuși, semnele sugerează că McGregor este conștient de aceste neajunsuri. Conferința de presă de joi seară ne va spune mai multe, dar se pare că McGregor a renunțat la fațada tipului drăguț și chiar a renunțat la poziția de box, înainte de a treia luptă cu Poirier. Și a revenit la cele mai mari hituri ale sale.

Înfrângerea ar fi de neconceput pentru marca sa. Prima pierdere pentru Poirier a fost deja. Sigur, Floyd Mayweather l-a învins prin TKO în meciul lor de box cu câțiva ani în urmă – dar acesta a fost Floyd Mayweather, iar McGregor l-a dus în etapa a 10-a. Și chiar în înfrângere, McGregor nu a fost niciodată așezat de cel mai mare boxer din generația sa.

Și ziua de plată pe care a primit-o pentru asta ar putea face cu ușurință posibil să încadreze acea luptă ca poate nu o victorie, dar cu siguranță nu o pierdere tradițională. Respectul a fost câștigat.

Dar apoi a venit Poirier. Bărbatul din Louisiana a reușit acolo unde niciun om nu a mai avut: l-a scos pe McGregor cu lovituri. Acolo era bărbatul faimos ca cel mai bun atacant al UFC, amețit și pe spate întrebându-se ce se întâmplase în timp ce Poirier se îndepărta, sudoarea lui McGregor încă pe mănuși. Treaba făcuta.

De asemenea, pe rt.com „Este un cadavru care este scos pe targă”: Conor McGregor promite să-l „măcelărească” pe Dustin Poirier la UFC 264

Câștigătorul acestei lupte va fi probabil înscris pentru a-l înfrunta pe Charles Oliveira mai târziu în acest an și se suspectează că McGregor ar dori puțin mai mult decât să dețină din nou titlul UFC de 155 de kilograme comandat anterior de Khabib Nurmagomedov.

Pentru a ajunge acolo, totuși, McGregor trebuie să depășească un obstacol care a fost în mare parte propria sa creație: propria sa nebunie. Poirier a fost, cel puțin în ianuarie trecut, puțin mai mult decât un aperitiv înainte de un meci de box propus cu Manny Pacquiao. De data aceasta el este felul principal.

Și dacă McGregor nu se sărbătorește în acest weekend, cineva bănuiește că timpul său ca cea mai temută vedetă a sportului a venit și a dispărut.

De asemenea, pe rt.com Eliminat ? Lupta trilogică a lui Tyson Fury și Deontay Wilder „va fi inevitabil anulată din cauza focarului Covid din tabăra campionului”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *