Life Lifestyle National Politică Politics Technology

A început repartizarea buletinelor de vot pentru alegerile din 11 iulie

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt repartizate astăzi, 8 iulie, către consiliile electorale de circumscripție electorală din țară. Buletinele sunt repartizate de la tipografie, iar reprezentanții inspectoratelor de poliție teritoriale asigură escortarea buletinelor de vot de la tipografie până la sediul consiliilor electorale de circumscripție. La fel, va fi asigurată și paza acestora până în ziua alegerilor. 

Buletinului de vot are o lungime de 580 de milimetri și lățimea de 140 de milimetri. Partea de sus conține inscripția „BULETIN DE VOT”, iar sub aceasta este specificat tipul scrutinului și data desfășurării. Mai jos sunt aplicate două numere, în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.

Buletinul de vot este divizat în 23 de patrulatere. În partea stângă a fiecărui patrulater a fost imprimat simbolul concurentului electoral, iar în centrul patrulaterului este scrisă denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”.

Potrivit CEC, combinatul poligrafic a raportat că și lotul de buletine pentru diasporă a fost tipărit și împachetat. În total, este vorba de 726 700 de unități. Dintre acestea, 662 600 sunt în limba română, iar alte 64 100 au fost tipărite în limba rusă. La alegerile din 11 iulie, vor fi disponibile peste trei milioane de buletine de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.