Aperitive china coaste de porc caramelizate Model sos dulce acrisor Women

Coaste de porc dulci-acrisoareCoaste de porc dulci-acrisoare

Coaste de porc caramelizate intr-un delicios sos dulce-acrisor, iata un preparat pe care trebuie sa-l incercati! Puteti servi aceste coaste de porc dulci-acrisoare fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturandu-le o garnitura de cartofi prajiti in stil chinezesc  sau de orez cu muguri de bambus.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g coaste de porc, taiate pe jumatate; 40 g ghimbir proaspat (20 g bucata intreaga necuratata de coaja, 20 g curatat de coaja si tocat marunt); partea alba de la 4 fire de ceapa verde; 4 linguri de zahar brun; 1 lingura vin de orez Shaoxing; 1 lingura otet de orez Chinkiang (otet de orez brun); 2 lingurite sos de soia dark; 1 lingurita ulei de susan; 3 linguri ulei de arahide (sau ulei vegetal); sare.

Preparare coaste de porc dulci-acrisoare: Puneti 1-1,5 l de apa intr-o oala suficient de incapatoare, adaugati 1 lingurita de sare si aduceti la fierbere. Cand apa da in clocot, adaugati coastele de porc si incepeti sa luati spuma. In momentul in care nu se mai formeaza spuma la suprafata adaugati bucata de ghimbir intreaga (necuratata de coaja), partea alba de la 2 fire de ceapa verde (netocata) si vinul de orez.

Fierbeti coastele de porc 30 minute, dupa care scurgeti-le si lasati-le sa se zvante intr-o strecuratoare (pastrati zeama in care au fiert!).

Intr-o tigaie, incingeti 3 linguri de ulei la flacara mare.

Adaugati coastele de porc si rumeniti-le cca. 1-2 minute, intorcandu-le periodic.

Cand coastele au capatat o culoare brun-aurie, adaugati restul de ghimbir tocat marunt si partea alba tocata fin de la celelalte 2 fire de ceapa verde.

Gatiti la foc mare, amestecand tot timpul, aproximativ 30 de secunde, pana cand simtiti ca ceapa si ghimbirul incep sa-si elibereze aromele.

Turnati in tigaie 200 ml din zeama in care ati fiert coastele de porc.

Adaugati zaharul brun, sosul de soia dark, amestecati si continuati sa gatiti, intorcand coastele periodic, pana cand sosul se reduce si devine ca un sirop.

Odata ce zaharul s-a caramelizat dand consistenta sosului, adaugati otetul de orez brun, amestecati si mai gatiti 1 minut, punand tot timpul sos din tigaie peste coaste.

Luati tigaia de pe foc, adaugati uleiul de susan, amestecati si lasati coastele de porc sa se raceasca.

In momentul in care coastele de porc s-au racit, sosul dulce-acrisor ce le imbraca va avea consistenta perfecta, nu va mai curge si, prin urmare, puteti pune in farfurii si servi cu mare pofta.

Preparare in imagini:

Coaste de porc caramelizate intr-un delicios sos dulce-acrisor, iata un preparat delicios pe care trebuie sa-l incercati! Puteti servi aceste coaste de porc dulci-acrisoare fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturandu-le o garnitura de cartofi prajiti in stil chinezescPentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g coaste de porc, taiate pe jumatate; 40 g ghimbir proaspat (20 g bucata intreaga necuratata de coaja, 20 g curatat de coaja si tocat marunt); partea alba de la 4 fire de ceapa verde; 4 linguri de zahar brun; 1 lingura vin de orez Shaoxing; 1 lingura otet de orez Chinkiang (otet de orez brun); 2 lingurite sos de soia dark; 1 lingurita ulei de susan; 3 linguri ulei de arahide (sau ulei vegetal); sare. Preparare coaste de porc dulci-acrisoare: Puneti 1-1,5 l de apa intr-o oala suficicient de incapatoare, adaugati 1 lingurita de sare si aduceti la fierbere. Cand apa da in clocot, adaugati coastele de porc si incepeti sa luati spuma. In momentul in care nu se mai formeaza spuma la suprafata adaugati bucata de ghimbir intreaga (necuratata de coaja), partea alba de la 2 fire de ceapa verde (netocata) si vinul de orez. Fierbeti coastele de porc 30 minute, dupa care scurgeti-le si lasati-le sa se zvante intr-o strecuratoare (pastrati zeama in care au fiert!). Intr-o tigaie, incingeti 3 linguri de ulei la flacara mare. Adaugati coastele de porc si rumeniti-le cca. 1-2 minute, intorcandu-le periodic. Cand coastele au capatat o culoare brun-aurie, adaugati restul de ghimbir tocat marunt si partea alba tocata fin de la celelalte 2 fire de ceapa verde. Gatiti la foc mare, amestecand tot timpul, aproximativ 30 de secunde, pana cand simtiti ca ceapa si ghimbirul incep sa-si elibereze aromele. Turnati in tigaie 200 ml din zeama in care ati fiert coastele de porc. Adaugati zaharul brun, sosul de soia dark, amestecati si continuati sa gatiti, intorcand coastele periodic, pana cand sosul se reduce si devine ca un sirop. Odata ce zaharul s-a caramelizat dand consistenta sosului, adaugati otetul de orez brun, amestecati si mai gatiti 1 minut, punand tot timpul sos din tigaie peste coaste. Luati tigaia de pe foc, adaugati uleiul de susan, amestecati si lasati coastele de porc sa se raceasca. In momentul in care coastele de porc s-au racit, sosul dulce-acrisor ce le imbraca va avea consistenta perfecta, nu va mai curge si, prin urmare, puteti pune in farfurii si servi cu mare pofta.

Succes la preparare si Pofta Buna!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.